X
تبلیغات
گروه آموزشی علوم تجربی استان لرستان
تاريخ : دوشنبه سی ام بهمن 1385 | 23:46 | نویسنده : گروه علوم تجربی استان |
برای دیدن متن کامل خبر روی ادامه مطلب کلیک نمایید

ادامه مطلب
تاريخ : دوشنبه سی ام بهمن 1385 | 23:39 | نویسنده : گروه علوم تجربی استان |
برای دیدن متن کامل روی ادامه مطلب کلیک نمایید

ادامه مطلب
تاريخ : یکشنبه بیست و دوم بهمن 1385 | 1:5 | نویسنده : گروه علوم تجربی استان |
شیوه تهیه کلید های شناسایی برای موجودات زنده که توسط سر گروه ناحیه ۲ ارسال شده است

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه بیست و یکم بهمن 1385 | 11:4 | نویسنده : گروه علوم تجربی استان |
 برای دیدن مطلب روی ادامه مطلب کلیک نمایید



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه بیستم بهمن 1385 | 11:56 | نویسنده : گروه علوم تجربی استان |

www.roshd.ir                                             



تاريخ : یکشنبه پانزدهم بهمن 1385 | 22:20 | نویسنده : گروه علوم تجربی استان |

www.nojum.ir                                                                          



تاريخ : یکشنبه پانزدهم بهمن 1385 | 22:12 | نویسنده : گروه علوم تجربی استان |
تاريخ : یکشنبه پانزدهم بهمن 1385 | 22:8 | نویسنده : گروه علوم تجربی استان |
این کشته فتاده به هامون حسین توست      وین صید دست و پا زده در خون حسین توست

تاريخ : دوشنبه نهم بهمن 1385 | 12:28 | نویسنده : گروه علوم تجربی استان |

برای دیدن خلاصه مقاله روی ادامه مطلب کلیک نمایید



ادامه مطلب
تاريخ : دوشنبه نهم بهمن 1385 | 12:25 | نویسنده : گروه علوم تجربی استان |

 

 

مقدمه:

به نخود ،لوبيا ، باقلا ، عدس ،ماش وغيره حبوبات مي گويند . حبوبات براي بدن ما بسيار مفيد است .

1- حبوبات را بايد خوب پاك كرد .

2- حبوبات رابايد شست وريگ شويي كرد .

3- ترشي پختن حبوبات رامشكل مي كند ترشي را بايد بعد از پختن حبوبات در غذا ريخت .

4- برنج وحبوبات را نبايد با هم در ريگ ريخت . زيرا برنج لعاب مي دهد و مانع از پختن حبوبات مي شود .

ما در اين تحقيق با بعضي از خواص حبوبات آشنا خواهيم شد همچنين با موادي مانند خشكبار . اين مواد عبارت اند از پسته ، گردو ، بادام ، زرشك ، فندق و كشمش .

                                                                                                                                                                  باقلا

باقلا غذاي سبكي است كه مقدار بسيارزيادي ويتامين آ و ب و ث و اي

دارد . همچنين در آن آهن زيادي وجود دارد . به همين جهت ، از غذاهاي خون ساز است ومغز استخوان را تقويت مي كند .

خوردن باقلا براي افراد لاغر مناسب است . باقلا زود هضم مي شود وسينه و ريه را پاك مي كند .

همچنين باقلا سرفهء خشك رادرمان مي كند و براي اسهال مفيد است .

كساني كه كليه ي آن ها سنگ ساز است بهتر است باقلا بخورند . البته درخوردن باقلا نبايد زياده روي كرد ، چون  معده را سنگين مي كند . باقلاي خشك مقوي تر از باقلاي تازه است و شير مادران را زياد مي كند .

 

                         

                                                      عدس

 

عدس غذايي كامل وپر انرژي است و ويتامين  آ و ب و ث  دارد.همچنين عدس مقدار زيادي آهن و كلسيم نيز دارد . از عدس مي توان به جاي گوشت استفاده كرد . به همين سبب به آن گوشت گياهي مي گويند . عدس براي كودكان  وافراد كم خون  ومادران شير ده بسيار مفيد است .

همچنين عدس براي كساني كه كار هاي بدني سخت مي كنند مفيد است . عدس و حبوبات ديگر را موقع  خوردن بايد خوب جويد ، اين كار باعث مي شود تا با آب دهان به خوبي مخلوط وزود تر هضم شود .

خوردن عدس براي افراد چاق  وكساني كه ناراحتي كليه دارند ، خوب نيست . همچنين اگر عدس با سركه مصرف مي شود تب را پايين مي آورد .

آب پخته آن سينه را نرم مي كند و سرفه را از بين مي برد . بهتر است  عدس را با خرما و يا كشمش بخوريد .

 

                                                    لوبيا چيتي

 

لوبيا چيتي سر شار از پرو تئين است . خانواده هايي كه كمتر گوشت مي خورند مي توانند با پختن خوراك لوبيا كمبود پرو تئين خود را جبران كنند .

لوبيا چيتي غذاي انرژي زا نيز است . هم چنين مقدار زيادي كلسيم در آن وجود دارد .

به همين  دليل براي رشد  و محكم كردن استخوان ها و دندان ها مفيد است . لوبيا چيتي ،آهن نيز دارد . به اين سبب ، خون ساز است .

خوردن لوبياچيتي براي كساني كه دچار كم خوني هستند سفارش شده است .

 

                                                           بادام

 

بادام سرشار از ويتامين ب و قند وكلسيم است  . بادام رسيده خشك بي اندازه مقوي است ،براي كساني كه كمبود كلسيم دارند، غذاي عالي است . بادام همچونين ، مقدار زيادي فسفر دارد، خوردن آن مغز و اعصاب انسان را تقويت مي كند .

به سبب مواد غذايي موجود در بادام خوردن آن به زنان باردارسفارش شده است همچنين براي زنان شير ده خوب است .هر هفته  مقداري بادام مصرف كنند .

توجه كنيم كه خوردن زياد بادام ، موجب ناراحتي معده مي شود پس بهتر است از مصرف زياد آن پرهيز كنيم .

همچنين به هنگام خوردن ، آن را خوب  بايد  بجويم .

 

                                                         بادام زميني

 

بادام زميني داراي ويتامين آ و ب و د است . بادام زميني چاق كننده است ،از اين رو براي كساني  كه لاغر هستند ،مفيداست .

 گفته شد، اين ميوه مقدار زيادي ويتامين ب دارد ، به همين جهت ، براي رفع ضعف ماهيچه ها ، فشار خون پايين خستگي شديد وبي حوصلگي مفيد است .

 همچنين چون در زمان حاملگي بدن به ويتامين ب نياز فراوان دارد . خوردن بادام به زنان بار دار توصيه مي شود . بادام زميني باداشتن ويتامين د اشتها رازياد مي كند .

پس در چاق شدن بچه ها اثر خوبي دارد .

خوردن آن ،موجب رشد بافت هاي بدن كودكان مي شود .

 

                                                             پسته

 

پسته ي ايراني يكي از بهترين  پسته هاي دنياست . بهترين نوع آن ، پسته دامغان است. علاوه بر دامغان شهر هاي رفسنجان و قزوين هم پسته خوبي دارند.

خوردن پسته كم خوني و ضعف رادر مان مي كند ، همچنين به علت داشتن فسفر و كلسيم زياد در محكم كردن استخوان ها و عضله هاي بدن نقش مهمي دارد . پسته  آهن فراواني نيز دارد .به همين دليل بسيار خون ساز است هم چنين خردن آن باعث تقويت قلب ،هوش و حافظه انسان ميشود خوردن پسته براي درمان درد كبد و يرقان زردي ،هم مفيد است.زيادهروي در خوردن پسته زيان هايي دارد از جمله معده را دچار نفخ مي كند افراد چاق هم بايد كمتر پسته مصرف كنند چون بسيار چاق كننده است .هم چنين كساني كه ناراحتي كليه يا معده ويا مرض قند دارند بايد از خوردن پسته خودداري كنند .بعضي ها با خوردن پسته مبتلا به جوش همراه با خارش مي شوند پس بهتر است بعد از آن ميوه هاي ترش بخو رند.پسته را بايد در جاي خنك نگهداري كرد چون ممكن است كرم زده شود.

 

 

 

فندق

 

فندق خوشمزه و مقوي است . فندق بيشتر در اروميه ،قزوين و گرگان توليد ميشود . فندق داراي مقدار زيادي ويتامين آ ، ب ، ث واي است همچنين كلسيم ،فسفر و آهن زيادي دارد به اي جهت خوردن فندق ،كم خوني را معا لجه مي كند با مصرف فندق مي توان بدن خود را به خوبي تقويت كرد . فندق كار روده ها را منظم مي كند . فندق به دليل داشتن ويتامين آ،ث براي تقويت بينايي،پوست ،ناخن،مو وشفاف شدن آنها مفيد است . فندق به علت داشتن ويتامين ب ضعف اعصاب و سستي بدن را درمان مي كند . خوردن فندق براي كساني كه لاغر هستند ،مفيد است اما كساني كه چاق هستند بايد كمتر فندق بخورند هم چنين چون فندق فشار خون را زياد مي كند كساني كه فشار خون دارند از خوردن آن بايد خودداري كنند. بايد بدانيم كه فندق تازه زود هضم مي شود اما فندق خشك دير هضم است وباعث نفخ معده ميشود.

 

 

                                                           گردو

 

ايراني هاعلاقه زيادي به گردو دارند.چون هم مي شود آن را به صورت خام با نان و پنير خورد وهم از آن در تهيه غذاهاي خوش مزه استفاده كرد. گردو بسيارانرژي زاوگرما بخش است.

امام علي (ع)مي فرمايد:خوردن گردو در زمستان كليه ها را گرم مي كند و سرما را بر طر ف مي كند . گردو مواد غذايي زيادي دارد ،از جمله داراي ويتامين آ،ب،ث،كلسيم،فسفر، آهن،قند، چربي و پرو تيين است. گردو خا صيت كرم كشي دارد و مصرف آن روده ها را ضد عفوني مي كند .چون گردو بر خلاف فندق مواد نشا سته ايي كمي دارد ،كسا ني كه به مرض قند مبتلا هستند مي توانند آن را مصرف كنند . گردو خاصيت ضد اسهال هم دارد . از طرفي ضد سرطان نيز مي باد. گردو اعضاي بدن به ويژه مغز را تقو يت مي كند .خوردن آن با كشمش و انجير براي معده بسيار مفيد است. گردو چون ويتامين آدارد ،باعث تقويت بينايي ،مو و ناخن ها مي شود. به سبب داشتن ويتامين ب ،اعصاب را تقويت مي كند و سستي بدن را بر طرف مي كند .البته كساني كه نا راحتي كبد ،معده يا حسا سيت (آلرژي)دارند ويا چاق هستند بهتر است گردو مصرف نكنند.

 

 

منابع و مآخذ

نام كتاب : روش تغذيه حبوبات و خشكبار

مؤلفان : منيرالسادات موسوي – بهمن زندي

 



تاريخ : دوشنبه نهم بهمن 1385 | 12:13 | نویسنده : گروه علوم تجربی استان |

  

1)ماهی عجیبی که در خشکی راه می رود:

 

این ماهی شگفت آور که ((آناباس))نام دارد برای اولین بار در ساحل یکی از جزیره‌‌ های فیلیپین کشف شد. انواع دیگری از آن نیز در ساحل‌های مالزی و شرق هندوستان دیده شده‌اند. آناباس در اطراف گوش‌هایش دو زائده مخصوص دارد که سطح آن‌ها از خار‌های ریزی پوشیده شده است و به کمک آن‌ها می‌تواند مثل خزندگان در سطح خشکی حرکت کند. این ماهی سمی است، به همین دلیل در مدتی که در حشکی به سر می‌برد، صیادان یا حیوانات مزاحم او نمی‌شوند.

 

2)عمر خورشید:

بدون شک زمانی می‌رسد که ذخیره هیدروژن خورشید تمام می‌شود و در نتیجه خورشید تغییر شکل خواهد داد. خورشید منبسط می‌شود و به ابعاد باورنکردنی می‌رسد و در همان حال سرد می‌شود و به رنگ قرمز تابش می‌کند. آنگاه به گوی قرمز غول پیکری تبدیل می‌شود که بسیار بزرگ‌تر از اندازه فعلی است. در آن موقع حیات نیز روی زمین به پایان می‌رسد.

 

3)آیا می‌دانید نهنگ‌ها چگونه مواد خوشبو پخش می‌کنند؟

 

در گذشته نهنگ عنبر به خاطر روغنش معروف بود. اما امروزه از آن حمایت می‌شود و شکارش ممنوع است. گاهی اوقات این حیوان را به خاطر رها کردن توده‌های نرم و سیاه خوشبویی به نام عنبر تحریک می‌کنند. وقتی عنبر در معرض آفتاب، هوا و آب دریا قرار می‌گیرد سفت می‌شود. سپس رنگش به خاکستری روشن تغییر می‌یابد و بوی خوشی پراکنده می‌سازد. هنگامی که نهنگ ماهی‌های نوک تیز را می‌خورد، نوک تیز این ماهی‌ها روده نهنگ را تحریک می کنند که موجب می‌شود  نهنگ از خود عنبر پخش کند.

عنبر غالبا به صورت توده‌هایی در آب اقیانوس‌ها شناور است. وزن این توده‌ها گاهی به 45 کیلوگرم می‌رسد. عنبر را با مواد معطر ترکیب می‌کنند تا بوی عطر برای مدتها باقی بماند.

 

 

 

4)آسمان عجیب ما:

 

1-4)روز و شب در عطارد

 

عطارد نزدیک‌ترین سیاره به خورشید است و شباهت زیادی به کره ماه دارد. این سیاره خاکستری صخره‌ای پوشیده از گودال‌هایی به شکل دهانه آتشفشان دارد. دمای عطارد تا 430 درجه سانتی‌گراد بالا می‌رود یعنی دمایی که در آن فلز سرب ذوب می‌شود. در طول شب دمای عطارد تا 183ـ درجه سانتی‌گراد پایین می‌آید.

 

2-4)زهره سیاره بسیار داغ

 

زهره همیشه پوشیده از ابرهای پراکنده و انبوه است. به همین علت سطح صخره‌ای این سیاره را نمی‌توان دید. در سال 1991 میلادی فضاپیمای ماژلان با استفاده از رادار نقشه‌ای از سطح زهره تهیه کرد. امواج رادار پس از عبور از میان ابرها و جو متراکم زهره با سطح آن برخورد کرد و دوباره منعکس شدند. فضاپیمای ماژلان بارها به دور زهره چرخید و در هر گردش مقداری از نقشه سطح این سیاره را کامل کرد. هیچ موجود زنده‌ای در سطح زهره نمی تواند زندگی کند چون دمای آن 457 درجه سانتی‌گراد است.

 

3-4)زمین سیاره ی آبی رنگ

 

 جو زمین گاز هایی دارد که دربرابرتشعشعات مضر خورشید از موجودات زنده محافظت می کند. در عین حال جو زمین به نور و حرارت خورشید اجازه عبور می دهد.گیاهان بااستفاده ازنورخورشید غذا می سازند و رشد می کنند.

 

 

5)این زخم واگیر دارد:

 

بسیاری افراد فکر می کنند٬ تبخال زخم ساده و بی ضرری است که زود خوب می شود البته این زخم زود خوب می شود  اما چندان هم بی ضرر نیست. تبخال عفونتی شدید و ویروسی ا ست که بسیاری از افراد به آن دچار می شوند و خیلی هم واگیر دارد.تقریباًًًً همیشه در اطراف لب ظاهر می‌شود. وقتی فردی برای اولین بار تبخال می زند، دچار تب درد و سوزش در ناحیه زخم می‌شود. به همین دلیل به این زخم تبخال گویند. البته دفعات بعد این زخم ممکن است به دلایلی مانند خستگی ،اضطراب،سرما،بیماری و...پیش بیاید. اگر به تبخال دچار شدید این نکات را رعایت کنید:

☻به هیچ وجه به زخم دست نزنید. زخم تبخال بسیار مسری است.

☻وسایل شخصی خود را از دیگران جدا کنید.

☻روی زخم را نکنید. به مدت یک یا دو هفته از هر گونه تماس با زخم جلوگیری کنید.

☻از دست زدن به زخم و مالیدن دست به چشم و سایر قسمت های بدن جداً خودداری کنید.

 

6)مطالب گوناگون:

 

☻ روباه‌ها همه چیز را خاکستری می‌بینند.

فقط قناری‌های نر می‌توانند آواز بخوانند.

پروانه‌ها 12000 چشم دارند.

☻ 15000 نوع برنج وجود دارد.

☻ بزرگترین دانه مخصوص گیاهی به نام «کوکودی‌مر» است.

☻ وزن بزرگترین دانه 27 کبلوگرم است.

قدرت بینایی جغد 28 برابر قدرت دید انسان است.

☻ آیا می‌دانید که یک لیتر سرکه در زمستان سنگین تر از تابستان است.

 

 

منابع:

ماهنامه آموزشی رشد نوجوان

 

فاینستاین،آلیس وهمکاران. چه موقع به پزشک مراجعه کنیم ؟

 

از کتاب سیارات وشگفتی های فضا

 



تاريخ : دوشنبه نهم بهمن 1385 | 11:54 | نویسنده : گروه علوم تجربی استان |
بنا بر گزارشهای ارسالی از سوی عده ای از همکاران مناطق متصدیان آزمایشگاهی از بین همکارانی انتخاب شده است که رشته تخصصی آنها غیر از درس علوم تجربی مثلا" دینی و عربی می باشد که در مدرسه هم حضور فیز یکی ندارند .

گروه علوم تجربی استان ضمن اعتراض به عملکرد بعضی مسولین آموزش عمومی مناطق خواستار پیگیری موضوع و استفاده از دبیران متخصص آزمایشگاه می باشد. 



تاريخ : شنبه هفتم بهمن 1385 | 8:36 | نویسنده : گروه علوم تجربی استان |
گروه آموزش علوم تجربی استان لرستان ضمن بازدید از مناطق آموزش و پرورش الشتر و راه آهن بدین وسیله از زحمات سر گروهای درس علوم تجربی آقایان  علی صفر صالحی سر گروه  منطقه الشتر و آقای سپهوند سر گروه منطقه راه آهن تقدیر و تشکر می نماید. 

تاريخ : شنبه هفتم بهمن 1385 | 8:29 | نویسنده : گروه علوم تجربی استان |
گروهای آموزش عمومی ناحیه یک خرم آباد اقدام به برگزاری یک دوره کلاس کارگاهی آزمایشگاهی برای دبیران علوم تجربی نموده است .

هدف از تشکیل این کلاسها رفع ابهام در انجام بعضی  آزمایشهای علوم تجربی سه پایه و تبادل نظر همکاران برای رسیدن به یک نتیجه واحد می باشد.

در این کلاس های کارگاهی همکاران و متصدیان آزمایشگاه مدارس راهنمایی به گروهای ۲۰ و ۳۰ نفره تقسیم نموده و طی بخشنامه ای  روزهای حضور آنها را در کارگاه مرکزی به آنان اطلاع داده شده است.

با تشکر از مدیریت محترم ناحیه یک خرم آباد و سرکار خانم دانه ای سرگروه محترم ناحیه یک خرم آباد  و آقایان شمس و کاکاوند در پیگیری تشکیل این کلاسها

 



تاريخ : شنبه هفتم بهمن 1385 | 8:21 | نویسنده : گروه علوم تجربی استان |
.: Weblog Themes By VatanSkin :.